2014. március 6., csütörtök

Jó helyen keresem hűséges partneremet? – Az online társkeresés útvesztője



Talán nem vagyok egyedül, akinek a baráti társaságában van olyan boldog házaspár, akik szerelemben nevelik gyermeküket, és mégsem egy táncházban ismerkedtek össze. Ez a ritkább példa, hogy pont jókor, éppen a megfelelő helyre kattintottak és bíztak az online társkeresésben. De vajon lustaságból vagy félelemből döntünk a netes párkeresés mellett?

Van, aki nem tud rá kellő időt szentelni, és azt gondolja, hogy az internet sokkal gyorsabb. Pedig ha belegondolunk, mire megnyitja a százakárhány olvasatlan levelet és válaszolgat rájuk, máris oda az értékes idő. Persze olyan is van, akinek még kell egy kis bátorság, hogy szembesüljön, hogy bizony ő igényes párkeresővé szeretne válni. 
Nem kell azonban elkeserednünk, az interneten túl is van ismerkedési lehetőség. A társkereső hölgyek és társkereső férfiak nem biztos, hogy ugyanabból a célból regisztrálnak egy-egy párkereső oldalra. Szerencsés esetben ez már a chatelések alatt kiderülnek, vagy egy-két levélváltásból világossá válik a számunkra, hogy rossz ajtón kopogtatunk. Egy társkereső irodába már személyesen kell befáradni. Ha még hiszünk a klasszikus randevúkban, a társkeresőprogramokban, segítségünkre lehet a társkereső iroda, ahol már kiléphetünk a virtuális világból, és személyesen ismerkedhetünk. Emberek vagyunk, ezért mindannyiunknak fontos az első benyomás. Legyen szó az első pillantásról, a bemutatkozásról, egy kellemes illat vagy akár egy gesztus is elindíthat egy komoly kapcsolatot.

A virtuális világban hajlamosak vagyunk szebbnek, okosabbnak feltüntetni magunkat, főleg ha párt szeretnénk találni. De sokszor már azt érezzük, hogyha ennyi tökéletes ember venne körül minket, akkor miért nem találkoztunk eddig? Egy új kapcsolat reményében képesek vagyunk feladni önmagunkat is, pedig nem kellene. Amennyiben diplomások vagyunk, egy elit társkereső irodában, szinte mindenki értelmiségi, tehát egy közös pontunk már lehet a másikkal.
 „Boldogan éltek, míg meg nem haltak” – ezt már tudjuk a mesékből. De ezen a ponton minden történet véget ér. Vajon hányan vannak, akik ezen komolyabban elgondolkoztak, hogyan kell hosszú távon, a szerelem elmúltával is boldogan élni egy párkapcsolatban...
Megosztás