2014. február 13., csütörtök

Érdemes óvatosnak lennünk!

A minap olvashattunk a Blikk egyik cikkében az online társkeresés hátulütőiről. Mielőtt végigolvasná az alábbi sorokat, ez egy sarkalatos példa, tehát nem kell rögtön megijedni, ám nem árt az óvatosság:

 

 

"Társkeresés helyett kirabolták

Két budapesti férfi kirabolt egy egyedül élő német férfit Móricgáton, akit egyikük internetes társkereső oldalon ismert meg. A levelezéseik során a 36 éves bűnözőnek sikerült annyira a bizalmába férkőznie, hogy személyes találkozót beszéltek meg. A február 23-i randevúra magával vitte 37 éves bűntársát is, előtte megbeszélték, hogy az alkalmat arra használják fel, hogy kirabolják a tanyáján egyedül élő német férfit. Porrá tört altatószert vittek magukkal, amit belekevertek a kávéjába. Mialatt a férfi aludt átkutatták a tanyát és onnan gyakorlatilag mindent elvittek: megszabadították a műszaki és informatikai eszközeitől, szerszámgépeitől, sőt lakásfelszerelési tárgyakat, fagyasztott élelmiszereket és ruhákat is magukkal vittek, összesen 800 ezer forint értékben.A német férfi csak fél nappal később tért magához, ekkor vette észre, hogy kirabolták, majd feljelentést tett - közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség. A bűncselekménnyel okozott kár nem térült meg, de az egyik vádlott már előzetes letartóztatásban van, bűntársa viszont még nincs meg."

Blikk-információ

Még ha nem is minden online ismerkedésnek ez a vége, de legyünk nagyon körültekintőek. Mindenképp térképezzük fel a lehetőségeket, milyen társkereső oldalakat találunk az interneten. Ne sajnáljuk az időt arra, hogy összehasonlítást nyerjünk, milyen érvek szólnak a társkereső irodák mellett. Ugyanis nem mindegy, hogy egy klasszikus felnőtt társkereső irodát keresünk, komoly kapcsolat reményében vagy csak egy olyan partnerre vágyunk, akivel chat-elhetünk időnként.

Ez nem azt jelenti, hogy mindenben és mindennel kapcsolatban bizalmatlanná kell váljunk, elég ha megfelelőképpen tájékozottak vagyunk. Mielőtt belekóstolunk egy újdonságba, legyen szó egy ételkülönlegességről, ha nem is rögtön az összetevők után bogarászunk, de az orrunk azonnal információt küld az agyunknak, hogy biztosan ráharapjunk-e :) Hasonlóan kell elképzelni a számunkra megfelelő párkeresési lehetőségeket is. Már az is pozitív hír lehet számunkra, ha  egy-két megbízható forrásból optimális visszajelzésről olvasunk. Amennyiben Önmagunkhoz hasonlóan pl.: értelmiségi társunkat keressük, akkor ehhez megfelelő fórumot válasszunk, ahol garantáltan nem futunk kellemetlen társkeresési szituációkba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás