2014. október 8., szerda

Vajon korkérdés a szerelem...?

A legújabb kutatások szerint a nők uralják a társkereső piacot.
Nézzük, mit is jelent ez pontosan?
Egyrészt számbeli fölényt, hiszen ha megnézzük az internetes társkeresők és a klasszikus irodák adatbázisának összetételét, mindenhol több hölgytaggal találkozhatunk. Nyilván a demográfiai mutatók is ezt a tényt támasztják alá, hiszen a mai napig több lány gyermek születik, mint fiú.
De kanyarodjunk vissza a társkeresés világához!
A számbeli többség mellett a társkeresés egyik fontos kérdése, a sikeresség tekintetében is úgy tűnik, a hölgyek viszik a pálmát. A felmérések és kutatások egyértelműen alátámasztják, hogy még mindig a hölgyek rendelkeznek a realitásokhoz mérhető, azokhoz illeszkedő, teljesíthető és teljesülő elvárásokkal.
A férfiak ugyanis már a kor kérdésénél „elvéreznek”. Hazai és külföldi felmérések is igazolják, miszerint egy férfi, életkortól függetlenül is elsősorban a huszonéves hölgyeket részesíti előnyben, ha ismerkedésről van szó. Ez egy bizonyos életkorig még reálisnak mondható elvárás, azonban ha megnézzük, hogy egy az ötvenes éveiben járó férfinak, ha huszonéves női szívet szeretne meghódítani, mekkora konkurenciával kell számolnia,nos az eredmény bizony igen lehangoló. Hisz ott vannak a huszonéves, s a harmincas, valamint negyvenes éveikben járó sorstársaik, akik szintén fiatal, termékenységi szempontokat nézve a leginkább ideális, ifjú, ugyanakkor érett nőre vágynak. S akkor még nem beszéltünk a tizenéves srácokról, akik szintén az említett korosztály hölgytagjairól ábrándoznak. Csak halkan jegyzem meg, hogy mennyire igaz: sokszor tényleg nem a józan ész vezérel...

A nőknél azonban egész más a helyzet, s a társkeresés sikerének jelképes kulcsa is ezért lehet az ő birtokukban. A hölgyek ugyanis, függetlenül attól, épp milyen életkorban vannak, mindig saját korukhoz mérten szabják meg partnerük korával kapcsolatos elvárásaikat, és többségében nem esnek túlzásokba. Így egy érettebb nőnek is sokkal nagyobb esélye van a társtalálásra, mint egy adott esetben ugyanahhoz a korosztályhoz tartozó férfinak. Persze mindez nem jelenti azt, hogy a nőknek úgy általában könnyű lenne a társkeresés folyamata.
Sajnos nem az, senkinek sem az! Sok-sok tényező kedvező összjátéka szükséges ahhoz, hogy két ember, akik valóban úgy illenek össze, mint a zsák és a foltja, fel tudjanak figyelni egymásra, s azokra a tulajdonságokra, melyek által tökéletesen összepasszolnak.(Érdemes ezért akár segítséget is igénybe venni. A Duals ebben igazán tud segíteni!)

Mi lehet tehát a tanulság?

Hát mindenekelőtt kijelenthetjük, hogy huszonéves nőnek lenni igazán jó dolog! :-)
De komolyra fordítva a szót, talán nem feltétlen korkérdés az egyéni erények felfedezése és értékelése. Hisz valóban igaz a már-már közhelyszerű mondás, miszerint minden kornak megvan a maga szépsége. Csak nyitottnak kellene lenni rá, s akkor talán a statisztikák is kedvezőbb képet festenének a társkeresési esélyek latolgatásánál, de ami még ennél is fontosabb: sokkal több boldog történettel találkozhatnánk. Ez egészen biztos.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megosztás